top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν δεν πίνεις αρκετό νερό

Έγινε ενημέρωση: 6 Σεπ 2021


Φίλτρα Νερού KARMA Water Filters

Το νερό αποτελεί το 60% του ανθρώπινου βάρους και το 75% της συνολικής μάζας των μυών. Από νερό αποτελείται το μεγαλύτερο ποσοστό σημαντικότατων οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Ένας μέσος ενήλικας, καταναλώνει περίπου1 τόνο νερό ετησίως, δηλαδή, αναλογικά 15 έως 20 φορές το σωματικό του βάρος.



Η αφυδάτωση έχει ορισμένες νευρολογικές επιπτώσεις και μπορεί να προκαλέσει οξυθυμία σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition. Οι επιστήμονες εξέτασαν τη διάθεση και τη συγκέντρωση σε 25 νεαρές γυναίκες που είτε τους είχαν χορηγηθεί αρκετά υγρά για να παραμείνουν επαρκώς ενυδατωμένες, ή που ήταν ήπια αφυδατωμένες μετά από γυμναστική και λήψη διουρητικών. Οι αφυδατωμένες γυναίκες ανέφεραν πονοκεφάλους, απώλεια συγκέντρωσης και οξυθυμία.



Πέρα από αυτό έρευνα από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College του Λονδίνου έδειξε ότι οι έφηβοι που συμμετείχαν στην εν λόγω μελέτη και είχαν αφυδάτωση κατάφεραν να έχουν τις ίδιες επιδόσεις σε συγκεκριμένες πνευματικές δραστηριότητες με όσους είχαν πιει αρκετό νερό, αλλά χρειάστηκε να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν πως η αφυδάτωση μπορεί να συνδεθεί με την δυσκολία στη σκέψη.


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: www.ladylike.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ladylike.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.



Διαβάστε Επίσης


817 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page