top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

Τι προσφέρει ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι;Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της κατανάλωσης νερού καθημερινά για καλή υγεία.


Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό: το 75% των μυών, το 90% του εγκεφάλου, το 22% των οστών και το 83% του αίματός μας είναι νερό. Εφόσον το καταλαβαίνουμε αυτό, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της κατανάλωσης νερού καθημερινά για καλή υγεία και για την προστασία του σώματος από τις πολλές ασθένειες που μπορούν να το βλάψουν. Πρέπει να αξιοποιούμε τις ωφέλειες του νερού για το σώμα μας κάθε μέρα, απλώς πίνοντας ένα ως τέσσερα ποτήρια νερό με άδειο στομάχι. Τι κερδίζουμε από αυτό;


Δέκα λόγοι για να πίνετε νερό με άδειο στομάχι

Το νερό είναι ουσιαστικό για τη ζωή και οι ωφέλειές του είναι αδιαμφισβήτητες για μια καλή υγεία. Όλα τα όργανα χρειάζονται νερό για να λειτουργήσουν ομαλά και για να έχουν καλή υγεία. Λόγω των παραπάνω πρέπει να αξιοποιούμε αυτό το αποτελεσματικό και υγιεινό στοιχείο που η φύση μας προσφέρει και που έχουμε στη διάθεσή μας.


1. Το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια νερό πριν το πρωινό είναι ιδανικό για την αποβολή των τοξινών και όλων των ουσιών που το σώμα σας δεν χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο, το νερό συνεισφέρει στην πρόληψη ασθενειών και ενισχύει το μεταβολισμό στην αρχή κάθε ημέρας.2. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σώμα δουλεύει επισκευάζοντας κύτταρα και καθαρίζοντας τον εαυτό του, επομένως το να πίνετε ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι είναι πολύ ωφέλιμο επειδή τονώνει το σώμα και αποβάλλει όλες τις άχρηστες ουσίες, μέσω των ούρων.


3. Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό ή περισσότερα με άδειο στομάχι συνεισφέρει στην ελαχιστοποίηση των βλαβερών επιδράσεων μερικών ουσιών όπως το οινόπνευμα, ο καπνός, η μόλυνση και το πρόχειρο φαγητό, μεταξύ άλλων.


4. Το νερό είναι σπουδαίος σύμμαχος του δέρματος και πολύ ωφέλιμο για την υγεία σας. Το να πίνετε δύο ποτήρια νερό με άδειο στομάχι θα βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος καθώς και στην πρόληψη των πρόωρων ρυτίδων.


5. Το να πίνετε νερό το πρωί προστατεύει και ενυδατώνει τα ζωτικά σας όργανα, χαρίζοντάς τους υγεία και διατηρώντας τη σωστή λειτουργία τους.6. Το να πίνετε δύο με τρία ποτήρια νερό με άδειο στομάχι είναι ιδανικό για την απώλεια βάρους. Πέρα από την αποβολή των τοξινών από το σώμα, το νερό βοηθάει στην καύση του λίπους και των θερμίδων, επομένως μειώνει το αίσθημα της πείνας κι έτσι αποφεύγεται η αύξηση βάρους λόγω υπερφαγίας. Σύμφωνα και με την έρευνα του καθηγητή Barry M. Popkin η πρόσληψη νερού έχει άμεση σχέση με το βάρος.


7. Το να πίνετε νερό το πρωί συνεισφέρει στη διατήρηση της συνολικής υγείας, επειδή σας βοηθάει να διατηρήσετε υγιές το λεμφικό σύστημα, διευκολύνει την εντερική διέλευση, συνεισφέρει στον έλεγχο της κορτιζόλης και αποτελεί άμυνα εναντίον των λοιμώξεων.


8. Το να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με άδειο στομάχι αποτελεί έναν καλό τρόπο να ξεκινήσετε την ημέρα με ενέργεια, διώχνοντας τη νύστα και την κόπωση που συνήθως αισθανόμαστε το πρωί.


9. Το να πίνετε νερό πριν το πρωινό είναι ιδανικό για την καταπολέμηση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας επειδή διεγείρει την κινητικότητα των εντέρων.


10. Αν έχετε προβλήματα όπως η γαστρίτιδα, το νερό μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στην αντιμετώπισή τους. Πίνετε τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό με άδειο στομάχι και αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το επίπεδο οξύτητας στο στομάχι σας και τους πόνους που μπορεί να σας προκαλέσει η γαστρίτιδα.ΣΗΜΕΙΩΣΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.


 

Πηγή: www.meygeia.gr

4.176 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page