top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

Οδηγός για Ασφαλές Πόσιμο Νερό

Έγινε ενημέρωση: 11 Νοε 2020



Πίνοντας άφθονο καλό, καθαρό νερό είναι σημαντικό για να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα. Διαβάστε τις κάτωθι συμβουλές των ερευνητών της περιβαλλοντικής ομάδας εργασίας (ΠΟΕ) στις ΗΠΑ για να μάθετε πώς θα μείνετε ενυδατωμένοι, ενώ θα περιορίσετε και την έκθεσή σας στους κοινούς ρύπους του πόσιμου νερού.

Νερό Βρύσης: Μάθετε τι περιέχει.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες ύδρευσης δημοσιεύουν όλες τις χημικές αναλύσεις τους που αφορούν την ποιότητα του πόσιμου νερού. Οι εταιρίες εμφιαλωμένου νερού δεν το συνηθίζουν. Διαβάστε την ετήσια έκθεση ποιότητας του νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έχετε νερό από πηγάδι – γεώτρηση; Στείλτε το για χημική ανάλυση σε πιστοποιημένο χημικό εργαστήριο.

Φιλτραρισμένο νερό: Πιείτε το, μαγειρέψτε με αυτό.

Επιλέξτε ένα πιστοποιημένο σύστημα καθαρισμού νερού – φίλτρο που έχει πιστοποιηθεί ότι απομακρύνει τους ρύπους που βρίσκονται στο νερό σας. Η αποτελεσματικότητα ποικίλλει - διαβάσετε τα ψιλά γράμματα.

Ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα (ενσωματωμένο σε κανάτα ή εγκατεστημένο στην τελική χρήση στη βρύση) είναι προσιτό στην τιμή και μειώνει πολλούς κοινούς μολυσματικούς παράγοντες, όπως ο αμίαντος, η λάσπη και τα υποπροϊόντα της διαδικασίας απολύμανσης τα οποία χρησιμοποιούνται από τις Αρχές (όπως χλώριο).

Εγκαταστήστε ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης, αν μπορείτε να διαθέσετε παραπάνω χρήματα, για την απομάκρυνση υπολοίπων προσμείξεων τις οποίες τα φίλτρα ενεργού άνθρακα δεν μπορούν να εξαλείψουν όπως το αρσενικό, το χρώμιο, κλπ.

Φίλτρα: Αλλάξτε τα.

Αλλάξτε τα φίλτρα νερού σας εγκαίρως. Τα παλιά φίλτρα δεν είναι ασφαλή – κρατούν βακτήρια και αφήνουν πίσω ρύπους μέσα στο νερό.

Στον δρόμο: Κρατήστε το καθαρό σας νερό σε ασφαλή μπουκάλια.

Από τα σκληρά πλαστικά μπουκάλια μπορούν να περάσουν βλαβερές χημικές πλαστικό που ονομάζονται δισφαινόλη Α (BPA) σε νερό. Μεταφέρετε το νερό σας σε ανοξείδωτα μπουκάλια ή άλλα χωρίς BPA. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό χωρίς BPA, φθαλικές ενώσεις και PVC. Μην επαναχρησιμοποιείτε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού. Το πλαστικό μπορεί να κατακρατήσει βακτήρια και να απελευθερώσει χημικές ουσίες.

Ενώ είστε έγκυος: Μείνετε ενυδατωμένη με πόσιμο νερό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες να πίνουν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακολουθήστε όλες τις συμβουλές

παραπάνω, και λάβετε τις συμβουλές του γιατρού σας για το πόσο να πίνετε.

Βρέφη: Χρήση ασφαλούς νερού ως συνταγή.

Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό βρύσης για το μωρό σας. Εάν το νερό σας δεν περιέχει φθόριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Εάν έχει, χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης που να αφαιρέσει το φθόριο, επειδή το φθοριωμένο νερό μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη των δοντιών του βρέφους. Εάν επιλέξετε εμφιαλωμένο νερό για το βρέφος σας, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει φθόριο.

Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο νερού στην κεντρική παροχή για όλο το σπίτι.

Για επιπλέον προστασία, στο σύνολό του σπιτιού, αναλόγως τν αναγκών, μπορεί να τοποθετηθούν φίλτρα π.χ ιζημάτων ή/και αποσκληρυντέςς νερού κτλ. Απομακρύνονται ιζήματα π.χ άμμος, λάσπη, σκουριές καθώς επίσης και τα άλατα. Προστατεύει το ντεπόζιτο καθώς επίσης και τις σωληνώσεις του κτιρίου. Η αποτελεσματικότητα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό οπότε απευθυνθείτε στους ειδικούς για λεπτομέρειες.



 
159 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page