top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

Φτιάξε τον τέλειο espresso στο σπίτι. Γίνε ο καλύτερος #HomeBarista !


Αντίστροφη Όσμωση Reverse Osmosis φιλτραρισμένο νερό για τον καλύτερο καφέ espresso

Έχετε μηχανή για καφέ στο σπίτι ή στο γραφείο; Φτιάχνετε τον δικό σας καφέ; Σίγουρα επιλέγετε τον καφέ που σας αρέσει και τον απολαμβάνετε όποτε εσείς θέλετε οποιανδήποτε ώρα της μέρας!


Η δική σας παρασκευή του αγαπημένου σας ροφήματος στο σπίτι και στο γραφείο είναι πάντα μοναδική! Φτιάξτε ζεστό καφέ φίλτρου, freddo cappuccino, espresso ή ακόμη παγωμένο freddo espresso, cappuccino ή φραπέ. Επιλέγετε τον καλύτερο καφέ αναλόγως των δικών σας προτιμήσεων και ξεκινάτε την δική σας «χημεία» για την δημιουργία ενός απολαυστικού ροφήματος. Είναι μία καθημερινή «τελετουργία» που έχετε καθιερώσει για να σας ξεκουράζει και να σας ανακουφίζει απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ρόφημα!


Από τι αποτελείται το αγαπημένο σας ρόφημα;

Εκτός από το είδος του καφέ που επιλέγετε, το μεγαλύτερο ποσοστό ενός ροφήματος καφέ είναι το νερό. Για παράδειγμα για την παρασκευή ενός espresso, η καλύτερη αναλογία, με βάση το Specialty Coffee Association of Europe το (www.scae.com), είναι 0,055 g καφέ προς 1ml νερό. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σημαντικότητα του νερού!



Νερό, νερό και πάλι νερό!

Είναι πολύ σημαντικό ότι το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό ενός ροφήματος καφέ. Η καλή ποιότητα του νερού προστατεύει τόσο τα αρώματα και την γεύση του καφέ όσο και την μηχανή σας.


Ο καφές είναι το νερό του!

Όλοι συμφωνούμε (και οι ειδικοί στην παρασκευή του καφέ, baristas) ότι το νερό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην γεύση, τα αρώματα και γενικότερα την ποιότητα του καφέ. Κάθε καφές, είτε αυτός είναι light roast είτε dark roast απελευθερώνει τα δικά του αρώματα και την δική του γεύση, χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν την διαφορά σε ένα καλά παρασκευασμένο καφέ. Το νερό είναι το στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει τα αρώματα και την γεύση του καφέ να απελευθερωθούν.

Οι συμβουλές ενός Barista εστιάζονται σε 2 μοναδικά σημεία που αποτελούν τα συστατικά του ποιοτικού ροφήματος καφέ:
  1. Επιλογή του κατάλληλου καφέ. Αυτό ποικίλει αναλόγως των γευστικών προτιμήσεων του καθενός.

  2. Επιλογή καλής ποιότητας νερού. Η μόνη λύση σε αυτό είναι η τοποθέτηση συγκεκριμένων φίλτρων νερού.


barista coffee pure water filters ecosoft pure balance reverse osmosis system

Βάλτε φίλτρο νερού όπως και στις καφετέριες

Στην αγορά υπάρχουν διάφορα φίλτρα νερού τα οποία επιλέγονται αναλόγως των αναγκών του κάθε χρήστη. Στην περίπτωση του καφέ το καλύτερο σύστημα φιλτραρίσματος είναι τα συστήματα Αντίστροφης Όσμωσης . Πρόκειται για οικιακά συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως για καλύτερη ποιότητα του πόσιμου νερού στο σπίτι και το γραφείο. Το νερό το οποίο φιλτράρεται με συστήματα αντίστροφης όσμωσης, νοουμένου ότι διαθέτει φίλτρο εμπλουτισμού, κυρίως ασβεστίου & μαγνησίου (σε χαμηλές ποσότητες), είναι το ιδανικότερο για την παρασκευή ροφήματος καφέ.


ECOSOFT Pure Balance >


Απολαύστε λοιπόν τον καφέ σας στο σπίτι όπως τον απολαμβάνετε στην καφετέρια. Επιλέξτε το κατάλληλο φίλτρο νερού που θα απογειώσει γευστικά τον καφέ σας ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύεται και την μηχανή σας!









Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page