Διατροφή και ομορφιάΈχετε ποτέ αναρωτηθεί μήπως η διατροφή μας επηρεάζει άμεσα την ομορφιά μας και την εξωτερική μας εικόνα; Εμείς οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές έχουμε μάθει να συνδέουμε τη διατροφή με τη φυσική μας κατάσταση και συγκεκριμένα το σωματικό βάρος, το σχήμα του σώματος και την ύπαρξη ή όχι παραπανίσιων κιλών. Πέρα όμως από τη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης, οι διατροφικές μας επιλογές και συμπεριφορές μπορούν να συμβάλουν και στην ενίσχυση και διατήρηση της εξωτερικής μας εικόνας και ειδικότερα της ομορφιάς μας.


Η διατροφή αναμφίβολα συνδέεται με την εικόνα του σώματός μας και τον σωματότυπό μας. Οι λανθασμένες επιλογές τροφών, οι κακοί συνδυασμοί και η υπερβολική πρόσληψη μπορούν να οδηγήσουν σε ένα αυξημένο σωματικό βάρος. Αντίθετα, η επιλογή μιας ποικιλίας τροφών και η κατανάλωσή τους με μέτρο μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα υγιές σωματικό βάρος και κατ’ επέκταση ένα όμορφο σώμα. Η κατανάλωση όλων των ομάδων τροφίμων σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα μπορούν να μας παρέχουν ένα γραμμωμένο σώμα, μια επίπεδη κοιλιά, όμορφα καλοσχηματισμένα μπράτσα και μηρούς.


Δέρμα – Μαλλιά – Νύχια

Η ισορροπημένη διατροφή και οι σωστοί συνδυασμοί τροφίμων παρέχουν στο σώμα τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας, ζωντανών μαλλιών και υγιών νυχιών. Ο ρόλος της διατροφής είναι σημαντικός στην πρόληψη των κυτταρικών βλαβών, τη βελτίωση της κλινικής εικόνας και τη θεραπεία ποικίλων δερματολογικών παθήσεων. Η ποικιλία και η ισορροπία στα καθημερινά μας γεύματα μπορούν να μας εξασφαλίσουν δέρμα σφριγηλό, ενυδατωμένο και λαμπερό.


Τροφές και ομορφιά

Η υγεία του σώματος είναι συνδεμένη με τη διατροφή, τις θρεπτικές τροφές, την ποιότητα και τη σωστή ποσότητα. Πολλά είδη τροφών φαίνεται να συνδέονται με τη γενικότερη υγεία του σώματος, του δέρματος και κατ’ επέκταση της ομορφιάς:

  • Super foods: Τα λεγόμενα super foods (μέλι, καρότα, αβοκάντο, berries, κινόα, πορτοκάλια, μαύρη σοκολάτα) περιέχουν ποικίλα θρεπτικά συστατικά τα οποία προσφέρουν στο δέρμα αντιοξειδωτικούς, αντιγηραντικούς, αντικαρκινικούς παράγοντες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

  • Πράσινο τσάι: Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής, επιβραδύνει τη βλάβη του DNA και προλαμβάνει τις κακές συνέπειες των ηλιακών ακτινών.

  • Λιπαρά ψάρια: Ο σολομός, η ρέγγα, το σκουμπρί, οι σαρδέλες είναι ψάρια πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της ευλυγισίας του δέρματος.

  • Φρούτα και λαχανικά: Βάζοντας στη διατροφή μας χρώμα προσθέτουμε ταυτόχρονα ποικιλία από βιταμίνες. Η μεγάλη περιεκτικότητα των φρούτων και λαχανικών σε βιταμίνη Α συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων και την προστασία από σημάδια ακμής.

  • Αμύγδαλα: Μια χούφτα αμύγδαλα αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε, ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά για την υγεία του δέρματος και προσφέρει ενυδάτωση σε ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα.

  • Νερό: Καταναλώνουμε ικανοποιητική ποσότητα νερού για αποφυγή της αφυδάτωσης και της θαμπής επιδερμίδας

Ας φροντίσουμε τον οργανισμό μας με σωστές επιλογές. Η ενίσχυση της φυσικής μας κατάστασης με σωστή διατροφή, άσκηση, επαρκή ποιοτικό ύπνο και η ταυτόχρονη αποφυγή αλατιού, ζάχαρης και αλκοόλ μπορούν να μας προσφέρουν ευεξία και ομορφιά.

Εξάλλου η καλή φυσική κατάσταση συνδέεται όχι μόνο με τη διατροφή αλλά και με την καλή ψυχολογία. Ένας υγιής σωματικά και ψυχικά οργανισμός είναι ένας οργανισμός γεμάτος ενέργεια. Άτομα που νιώθουν όμορφα με το σώμα τους και κατ’ επέκταση τα κιλά και το βάρος τους έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και θετική διάθεση. Ενημερωθείτε λοιπόν, οργανώστε σωστά τη διατροφή σας, βάλτε στόχους διατροφής και άσκησης, φορέστε το καλύτερο σας χαμόγελο και να είστε σίγουροι ότι η εμφάνισή σας θα σας ανταμείψει.

Δρ Αναστασία Περίκκου


Πηγές:

Pappas A, Liakou A, Zouboulis CC. Nutrition and skin. Rev Endocr Metab Disord. 2016 Sep;17(3):443-448. doi: 10.1007/s11154-016-9374-z. PMID: 27401878. Katta R, Huang S. Skin, Hair and Nail Supplements: An Evidence-Based Approach. Skin Therapy Lett. 2019 Sep;24(5):7-13. PMID: 31584785.


Δρ. Αναστασία Περίκκου Γιωργαλλή: Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Διατροφής και Δημόσιας Υγείας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην διατροφή των παιδιών. Ερευνητικός Συνεργάτης του ΤΕΠΑΚ και συνεργάτης καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πηγή Άρθρου: https://www.paideiasvima.com/


Ευχαριστούμε την Δρ. Αναστασία Περίκκου Γιωργαλλή για την συγκατάθεσή της στην αναπαραγωγή του άρθρου.

277 προβολές0 σχόλια

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Λεωφ. Αθαλάσσας 75, 

2012,Στρόβολος

Τηλ. 22375353

E-mail: nic.shop@karmawatercy.com 

Χάρτης Καταστήματος [+]  

ΛΕΜΕΣΟΣ

Αγίας Φυλάξεως 73,

3087,Λεμεσός

Τηλ. 25 355252 

E-mail: lim.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

ΠΑΦΟΣ

Λεωφ. Ελλάδος 38 & Ολύμπου,

8020,Πάφος 

Τηλ. 26222722

E-mail: paf.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 1999-2020 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Πνευματική ιδιοκτησία

Αναγνωρίζετε ότι η KARMA Water Purification Systems Ltd κατέχει ή διαθέτει άδεια για όλους τους τίτλους και τα πνευματικά δικαιώματα εντός και του περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όλοι οι τίτλοι και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εντός και οποιουδήποτε αδειοδοτημένου περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον Ιστότοπο είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων περιεχομένου και ενδέχεται να προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους και συνθήκες πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας και υπόκεινται σε περιορισμούς χρήσης βάσει αυτών των νόμων ή συνθηκών.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον Ιστότοπο για πληροφορίες και / ή προσωπικούς ή / και εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των σελίδων αυτού του Ιστότοπου, αλλά μόνο για προσωπική ή / και εσωτερική χρήση της επιχείρησής σας, και υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε όλα τα πνευματικά δικαιώματα και άθικτες άλλες ειδοποιήσεις ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση, μετάδοση, μίσθωση, αντιγραφή ή χρήση του περιεχομένου αυτού του Ιστότοπου για δημόσιους ή εμπορικούς σκοπούς (εκτός από την εσωτερική επιχειρηματική χρήση).

 

Συμφωνείτε ότι δεν θα: (i) χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο για αναπαραγωγή, μετάδοση, προβολή ή διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε μέσο ή μέσω οποιασδήποτε μεθόδου χωρίς τη ρητή γραπτή άδεια της KARMA. (ii) αντιγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία, αλλαγή, προετοιμασία οποιασδήποτε παράγωγης εργασίας ή τροποποίηση με οποιοδήποτε τρόπο οποιουδήποτε περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή (iii) χρησιμοποιήστε τον ιστότοπό μας με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει αυτούς τους Όρους.