top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

Γνωρίζετε τα oφέλη των Αποσκληρυντών Νερού (Water Softeners);



Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι σε αρκετές επιφάνειες δημιουργούνται λευκά στίγματα (άλατα) που αρκετές φορές χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία για τον καθαρισμό τους. Τα λευκά στίγματα (ή άλατα) δημιουργούνται λόγω της υψηλής σκληρότητας του νερου. Αυτά φαίνονται στη ντουσιέρα, στα είδη υγιεινής, στο νεροχύτη της κουζίνας, στις βρύσες ακόμη και στα μαγειρικά σκεύη, στα πιάτα και τα ποτήρια. Επίσης, άλλο ενδεικτικό του σκληρού νερού είναι ο μειωμένος αφρός σαπουνιού ή απορριπαντικών, τα σκληρά και ξεθωριασμένα ρούχα, δερμα στεγνό και αφυδατωμένο αλλά και μαλλιά σκληρά και θαμπά.


Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος και τα οφέλη που μας προσφέρουν οι Αποσκληρυντές Νερού;

Οι αποσκληρυντές νερού αφαιρούν τα άλατα που υπάρχουν στο νερό ανταλλάσσοντας τα ιόντα μαγνησίου Mg2+ και ασβεστίου Ca2+ με ιοντική ανταλλαγή με το χλωριούχο νάτριο (NaCl). Με τον τρόπο αυτό το νερό μαλακώνει (αφαίρεση αλάτων) με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται υπολειμματικά άσπρα στίγματα στις διάφορες επιφάνειες, στις συσκευές και σκεύη, στις σωληνώσεις της υδραυλικής εγκατάστασης ενώ τα ντεπόζιτα και τα μηχανήματα που δουλεύουν με νερό παραμένουν πάντοτε καθαρά.


Οφέλη που μας προσφέρουν οι Αποσκληρυντές Νερού:

Σε κάθε σπίτι ή επιχείρηση, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα άλατα είναι αρκετά και εμφανή. Στην καθημερινότητα μας όλοι βλέπουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του νερού το οποίο εμπεριέχει υψηλά ποσοστά αλάτων (σκληρότητα).

Ας δούμε λοιπόν μερικά οφέλη:

  • Συσκευές και επιφάνειες χωρίς λευκά στίγματα (άλατα),

  • Μαλακά ρούχα μετά την πλύση τους στο πλυντήριο,

  • Χρήση λιγότερης ποσότητας απορριπαντικών και μαλακτικών,

  • Προστατασία των μηχανημάτων π.χ πλυντήρια πιάτων & ρούχων,

  • Προστασία υδραυλικής εγκατάστασης και ντεποζίτου,

  • Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.


ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΕΣ (Water Softeners) vs Water Conditioners

Οι καταναλωτές θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις διαφορές των αποσκληρυντών νερού και των συστημάτων επεξεργασίας των αλάτων.


Σε γενικές γραμμές και με απλά λόγια, οι αποσκληρυντές νερού είναι οι συσκευές οι οποίες αφαιρούν τα άλατα (σκληρότητα) από το νερό. Οποιεσδήποτε άλλες συσκευές επεξεργάζονται τα άλατα διασπώντας τα ονομάζονται "conditioners" και όχι αποσκληρυντές (softeners). Οι συσκευές Conditioners διασπούν τα άλατα (χωρίς να τα αφαιρούν) με συνέπεια σε κάποιο χρονικό διάστημα, που παραμένει το νερό αποθηκευμένο (π.χ ντεπόζιτα), αυτά να επαναφέρονται στην αρχική τους μορφή.

Σε νερό με υψηλή περιοκτικότητα αλάτων θα πρέπει να τοποθετούνται αποσκληρυντές νερού (softeners) και όχι conditioners.


Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν έλεγχο της σκληρότητας του νερού σας και ενημέρωση για τον κατάλληλο αποσκληρυντή νερού από εξειδικευμένο σύμβουλο της εταιρείας μας.

Δωρεάν παγκύπριος αριθμός: 80 000 880



248 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page