top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

Water Softeners VS Water Conditioners. Υπάρχουν διαφορές και είναι σημαντικές!

Έγινε ενημέρωση: 23 Αυγ 2023


Αποσκληρυντές Νερού WateBoss Water Softeners

Η σκληρότητα του νερού αφαιρείται μόνο με αποσκληρυντές νερού (διαδικασία ανταλλαγής ιόντων) οι οποίοι λειτουργούν με ειδική ρυτίνη (resin) και η οποία ξεπλένεται αυτόματα με αλατόνερο (backwash) ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Λόγω του ότι στην Κύπρο το νερό έχει υψηλή περιοκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία (κυρίως άλατα ασβεστίου Ca2+ και μαγνησίου Mg2+) που το καθιστούν σχετικά σκληρό, η τοποθέτηση ενός συστήματος αποσκλήρυνσης είναι αναγκαία τόσο σε κατοικίες όσο και σε διάφορα επαγγελματικά υποστατικά π.χ ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, νοσοκομεία κ.α.


Ο σκοπός της τοποθέτησης ενός συστήματος αποσκλήρυνσης είναι η αφαίρεση των αλάτων έτσι ώστε το νερό που διέρχεται από το ντεπόζιτο στα διάφορα σημεία π.χ σωληνώσεις, βρύσες, πλυντήρια κτλ, να είναι μαλακό.


Στην παγκόσμια αγορά υπάρχουν:

  1. Οι παραδοσιακοί αποσκληρυντές νερού (water softeners) οι οποίοι ουσιαστικά αφαιρούν την σκληρότητα,

  2. Οι επεξεργαστές αλάτων νερού (water conditioners) οι οποίοι κρυσταλλοποιούν τα μεταλλικά στοιχεία χωρίς να τα αφαιρούν.

Σε περίπτωση που ο χρήστης προχωρήσει σε εξέταση της σκληρότητας του νερού πριν και μετά από την εγκατάσταση, είτε αποσκληρυντή είτε επεξεργαστή, θα παρατηρήσει ότι:

Οι επεξεργαστές αλάτων (water conditioners) δεν αφαιρούν τα άλατα (η μέτρηση σκληρότητας πριν και μετά θα είναι η ίδια).
Οι αποσκληρυντές αφαιρούν μέχρι και το 100% της σκληρότητας με αποτέλεσμα το νερό να είναι μαλακό.

Τι είναι οι Αποσκληρυντές νερού (Water Softeners);

Ο αποσκληρυντής νερού τοποθετείται σε σημείο πριν ή μετά το ντεπόζιτο νερού και επεξεργάζεται το νερό που διέρχεται στο ντεπόζιτο. Είναι ένα σύστημα φίλτρανσης του νερού το οποίο αφαιρεί από το νερό τα σκληρά μεταλλικά στοιχεία (άλατα) κυρίως ασβεστίου και μαγνησίου.


Το αποτέλεσμα είναι το νερό που διέρχεται από το ντεπόζιτο προς τα διάφορα σημέια να είναι μαλακό χωρίς να δημιουργείται το σοβαρό πρόβλημα της εναπόθεσης αλάτων ("πέτρας") στις διάφορες επιφάνειες, κυρίως στις βρύσες, στα είδη υγιεινής, στο ντους, στο αποχωρητήριο, στα πλυντηρια πιάτων & ρούχων και σε άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν νερό του ντεποζίτου.

Λόγω του ότι το νερό στην Κύπρο σε αρκετές περιοχές είναι πολύ σκληρό, οι αποσκληρυντές νερού είναι η μόνη λύση κατά της "πέτρας".

Τι είναι οι "Επεξεργαστές Αλάτων" (Water Conditioners);

Ο επεξεργαστής αλάτων νερού είναι ένας τύπος φίλτρου νερού που ουσιαστικά κρυσταλλοποιεί τα σκληρά μεταλλικά στοιχεία, κυρίως ασβεστίου και μαγνησίου, έτσι ώστε να μειώνεται η δημιουργία "πέτρας". Αυτό το σύστημα δεν αφαιρεί τα μέταλλα που κάνουν το νερό σκληρό, αλλά αλλάζει τη σύνθεση του νερού για να μειώσει την εναπόθεση τους στις σωληνώσεις και στις διάφορες επιφάνειες.


Αρκετές εταιρείες λανθασμένα ονομάζουν ένα σύστημα επεξεργασίας αλάτων ως "Salt-free water softener". Ο επεξεργαστής αλάτων δεν είναι πραγματικά αποσκληρυντής νερού, καθώς δεν αφαιρεί τα μεταλλικά στοιχεία σκληρότητας και δεν παράγει μαλακό νερό.


Ένας επεξεργαστής αλάτων είναι μια εναλλακτική τεχνολογία σε σχέση με τους παραδοσιακούς αποσκληρυντές νερού ιοντικής ανταλλαγής που χρησιμοποιούν αλάτι.

Αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής αλάτων δεν θα αφαιρέσει την σκληρότητα από το νερό με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο της απο- κρυσταλλοποίησης του ασβεστίου & μαγνησίου αν το νερό παραμείνει στάσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα (δηλ. επαναφορά του νερού στην αρχική του μορφή).

Με βάση την εμπειρία μας στην επεξεργασία νερού από το 1999, προτείνουμε τους αποσκληρυντές νερού (Water Softeners) αντί τους επεξεργαστές νερού (Water Conditioners) ως την πιο αποτελεσματική λύση που προσφέρει 100% μαλακό νερό χωρίς άλατα.




ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΩΝ ΝΕΡΟΥ WaterBoss

  • Απόλυτα μαλακό νερό σε όλο το κτίριο,

  • Δεν υπάρχει εναπόθεση αλάτων στους νιπτήρες, μπάνια, τουαλέτες και γύρω από τις βρύσες,

  • Σταματά να βουλώνει το τηλέφωνο του μπάνιου,

  • Οι σωληνώσεις του κτιρίου παραμένουν καθαρές,

  • Τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά είναι πιο αποδοτικά,

  • Καλύτερη λειτουργία του θερμοσίφωνα μεγαλώνοντας τη διάρκεια ζωής του,

  • Σταματά τους λεκέδες στα πιάτα ή στις γυάλινες πόρτες της ντουζιέρας,

  • Το μαλακό νερό βοηθά για καλύτερο, πιο απαλό δέρμα και υγιή μαλλιά,

  • Το μαλακό νερό βοηθά στην μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου πιάτων και πλυντηρίου ρούχων χωρίς άλατα και φθορές,

  • Μαλακότερα ρούχα, καθώς τα άλατα συσσωρεύονται στα ρούχα, οι ίνες χάνουν τη φυσική τους απαλότητα και τα ρούχα αποκτούν σκληρή υφή.


ή καλέστε μας στον δωρεάν αριθμό 80 000 880 και ένας σύβουλος ποιότητας νερού της εταιρείας μας θα σας ενημερώσει και θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.


1.043 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page