• KARMA Water

Αντίστροφη Όσμωση - μύθοι & πραγματικότητες για το καλύτερο σύστημα φιλτραρίσματος στον κόσμο

Ενημερώθηκε: 25 Σεπτ 2020Η αντίστροφη όσμωση γενικά απομακρύνει το αλάτι, το μαγγάνιο, το σίδηρο, το άλευρο, τον μόλυβδο και το ασβέστιο (Binnie et al., 2002). Τα περισσότερα μεταλλικά συστατικά του νερού είναι φυσικά μεγαλύτερα από τα μόρια του νερού και παγιδεύονται από την ημι-διαπερατή μεμβράνη και απομακρύνονται από το πόσιμο νερό όταν φιλτράρονται μέσω RO (AllAboutWater.org, 2004). Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές ανησυχούν για την αφαίρεση μετάλλων και ιχνοστοιχείων από το πόσιμο νερό τους.


Η Αντίστροφη όσμωση αφαιρεί τα μεταλλικά στοιχεία

Η αντίστροφη όσμωση (RO) απομακρύνει περισσότερο από το 90-99,99% όλων των μολυσματικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των ματάλλων από την παροχή πόσιμου νερού (βλ. Σχήμα 1). Η αντίστροφη όσμωση απομακρύνει τα μέταλλα επειδή έχουν μεγαλύτερα μόρια από το νερό. Το θέμα των μετάλλων και της μεθόθου της αντίστροφης όσμωσης δημιούργησαν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες μεταξύ των επαγγελματιών του νερού και της υγείας ανά το παγκόσμιο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε διευκρίνιση ότι η πλειονότητα των υγιών μεταλλικών στοιχείων που απαιτούνται για το ανθρώπινο σώμα προέρχεται κυρίως από τροφές ή διατροφικές συμπληρωματικές πηγές και όχι από το πόσιμο νερό βρύσης. Επιπλέον, τα μέταλλα που βρίσκονται στο νερό μπορεί να είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Τα στοιχεία είναι ισχυρά ότι το ασβέστιο και το μαγνήσιο είναι απαραίτητα στοιχεία για το ανθρώπινο σώμα (WQA, 2011). Ωστόσο, είναι ένα αδύναμο επιχείρημα που υποδηλώνει ότι πρέπει να καλύψουμε αυτήν την ανεπάρκεια μέσω της κατανάλωσης νερού (WQA, 2011). Το νερό της βρύσης παρουσιάζει μια ποικιλία ανόργανων μετάλλων τα οποία το ανθρώπινο σώμα δυσκολεύεται να απορροφήσει (Misner, 2004). Η παρουσία τους είναι ύποπτη σε ένα ευρύ φάσμα εκφυλιστικών ασθενειών, όπως σκλήρυνση των αρτηριών, αρθρίτιδα, πέτρες στα νεφρά, πέτρες στη χολή, γλαύκωμα, καταρράκτης, απώλεια ακοής, εμφύσημα, διαβήτης και παχυσαρκία. Τα μέταλλα που είναι διαθέσιμα στο νερό, ειδικά σε "σκληρό" νερό βρύσης, απορροφώνται ελάχιστα ή απορρίπτονται από περιοχές κυτταρικού ιστού και, εάν δεν εκκενωθούν, η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει αρτηριακή απόφραξη και εσωτερική βλάβη (Dennison, 193; Muehling, 1994; Banik , 1989).
Οργανικά VS ανόργανων μεταλλικών στοιχείων

Υπάρχουν δύο τύποι μετάλλων στο νερό, τα οργανικά και τα ανόργανα. Η ανθρώπινη φυσιολογία έχει βιολογική συνάφεια με τα οργανικά μέταλλα. Τα περισσότερα οργανικά μέταλλα για τις λειτουργίες του σώματός μας προέρχονται από φυτικές τροφές (Misner, 2004) Ένα αναπτυσσόμενο φυτό μετατρέπει τα ανόργανα μέταλλα από τα εδάφη σε ένα χρήσιμο οργανικό μεταλλικό στοιχείο (Misner, 2004). Όταν ένα οργανικό μέταλλο (από φυτική τροφή) εισέρχεται στο στομάχι, πρέπει να προσκολληθεί σε ένα συγκεκριμένο μόριο πρωτεΐνης (χηλίωση) για να απορροφηθεί, τότε αποκτά πρόσβαση στις περιοχές ιστού όπου χρειάζεται (Misner, 2004). Μόλις ένα φυτικό μέταλλο εκχωρηθεί εντός του σώματος, χρησιμοποιείται ως συνένζυμο για τη σύνθεση σωματικών υγρών, για το σχηματισμό κυττάρων αίματος και οστών και για τη διατήρηση υγιών νεύρων (Balch & Balch 1990).


Η αντίστροφη όσμωση επηρεάζει ελάχιστα το pH του νερού

Τα επίπεδα του pH του νερού θα αλλάξουν αυτόματα όταν καταναλώνεται και έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα στο στομάχι σας (Wise, 2011). Ακόμα και με άδειο στομάχι, το οξύ του στομάχου σας από μόνο του είναι ήδη αρκετές φορές πιο όξινο από το νερό RO (pH 6-8) με επίπεδο pH 2 (Wise, 2011). Το ανθρώπινο σώμα ρυθμίζει συνεχώς τα επίπεδα του pH για να βρει ισορροπία και εξισορρόπηση (βλ. Σχήμα 2). Επομένως, υπό κανονικές συνθήκες, θα διατηρεί πάντα μια ουδέτερη ισορροπία pH 7,4 (Wise, 2011). Το υγιές σώμα είναι πολύ ανθεκτικό και θα αποκαταστήσει το ομοιοστατικό pH αρκετά γρήγορα και εύκολα (Wise 2011). Τα αναψυκτικά και τα αθλητικά ποτά έχουν συνήθως επίπεδο pH 2,5, ο χυμός πορτοκαλιού έχει pH 3 και ο καφές έχει επίπεδο pH 4 και πίνουμε αυτά τα ποτά όλη την ώρα χωρίς προβλήματα (Wise, 2011).
Συμπέρασμα

Το νερό που φιλτράρεται ή υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω της Αντίστροφης Όσμωσης είναι καθαρό και υγιές. Το σύστημα επεξεργασίας Αντίστροφης Όσμωσης είναι αυτή τη στιγμή η μόνη τεχνολογία που μπορεί να απομακρύνει τους περισσότερους ρύπους (π.χ Συνταγογραφούμενα φάρμακα και υπερχλωρικό άλας) συμπεριλαμβανομένων άλλων μολυσματικών ουσιών (π.χ αρσενικό, κυανίδιο και φθόριο) που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με άλλες μεθόδους φίλτρανσης. Η μη κατάποση επιβλαβών ανόργανων μετάλλων σημαίνει ότι το σώμα δεν θα πιέζεται πλέον με την προσπάθεια να απορροφήσει κάτι που δεν έπρεπε να είναι εκεί από την αρχή (Wise, 2011). Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν για την απομάκρυνση των μεταλλικών στοιχείων από το σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας WHO (2009) και WQA (2011) επεσήμαναν ότι το ανθρώπινο σώμα λαμβάνει τη συντριπτική πλειονότητα των ορυκτών από τρόφιμα ή συμπληρώματα και όχι από πόσιμο νερό.


ΠΗΓΗ: https://www.iwapublishing.com/


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Λεωφ. Αθαλάσσας 75, 

2012,Στρόβολος

Τηλ. 22375353

E-mail: nic.shop@karmawatercy.com 

Χάρτης Καταστήματος [+]  

ΛΕΜΕΣΟΣ

Αγίας Φυλάξεως 73,

3087,Λεμεσός

Τηλ. 25 355252 

E-mail: lim.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

ΠΑΦΟΣ

Λεωφ. Ελλάδος 38 & Ολύμπου,

8020,Πάφος 

Τηλ. 26222722

E-mail: paf.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 1999-2021 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Πνευματική ιδιοκτησία

Αναγνωρίζετε ότι η KARMA Water Purification Systems Ltd κατέχει ή διαθέτει άδεια για όλους τους τίτλους και τα πνευματικά δικαιώματα εντός και του περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όλοι οι τίτλοι και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εντός και οποιουδήποτε αδειοδοτημένου περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον Ιστότοπο είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων περιεχομένου και ενδέχεται να προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους και συνθήκες πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας και υπόκεινται σε περιορισμούς χρήσης βάσει αυτών των νόμων ή συνθηκών.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον Ιστότοπο για πληροφορίες και / ή προσωπικούς ή / και εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των σελίδων αυτού του Ιστότοπου, αλλά μόνο για προσωπική ή / και εσωτερική χρήση της επιχείρησής σας, και υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε όλα τα πνευματικά δικαιώματα και άθικτες άλλες ειδοποιήσεις ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση, μετάδοση, μίσθωση, αντιγραφή ή χρήση του περιεχομένου αυτού του Ιστότοπου για δημόσιους ή εμπορικούς σκοπούς (εκτός από την εσωτερική επιχειρηματική χρήση).

 

Συμφωνείτε ότι δεν θα: (i) χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο για αναπαραγωγή, μετάδοση, προβολή ή διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε μέσο ή μέσω οποιασδήποτε μεθόδου χωρίς τη ρητή γραπτή άδεια της KARMA. (ii) αντιγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία, αλλαγή, προετοιμασία οποιασδήποτε παράγωγης εργασίας ή τροποποίηση με οποιοδήποτε τρόπο οποιουδήποτε περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή (iii) χρησιμοποιήστε τον ιστότοπό μας με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει αυτούς τους Όρους.