top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

"un caffé, prego" (Ένα espresso παρακαλώ)! Πως να φτιάξεις τον τέλειο καφέ με το καλύτερο νερό!


Οι σωστές δοσολογίες, το ανακάτεμα που θα κάνει τη διαφορά και το απόλυτο καϊμάκι.

Τι επηρεάζει την ποιότητα του καφέ; Αρχικά μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα του καφέ είτε αυτός είναι τύπου φραπέ, espresso, cappuccino επηρεάζεται κατά το μέγιστο από την ποιότητα του καφέ. 


Ο καφές είναι το νερό του! Όλοι συμφωνούμε (και οι ειδικοί στην παρασκευή του καφέ baristas) ότι το νερό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην γεύση, τα αρώματα και γενικότερα την ποιότητα του καφέ. Κάθε καφές, είτε αυτός είναι light roast είτε dark roast απελευθερώνει τα δικά του αρώματα και την δική του γεύση, χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν την διαφορά σε ένα καλά παρασκευασμένο καφέ. Το νερό είναι το στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει τα αρώματα και την γεύση του καφέ να απελευθερωθούν.



Καφές και Νερό ή καλύτερα Νερό και Καφές!

Η καλύτερη αναλογία με βάση το Speciality Coffee Association of Europe το (www.scae.com) είναι 0,055 g καφέ προς 1ml νερό. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σημαντικότητα του νερού!

Η επιτροπή στατιστικών και προτύπων της Specialty Coffee Association έχει καθορίσει πρότυπα για το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή καφέ. 

Πως θα καταφέρουμε τα πρότυπα στο νερό;

Μα φυσικά με ένα σύστημα φιλτραρίσματος του νερού τύπου αντίστροφης όσμωσης (reverse osmosis). Και όχι οποιονδήποτε σύστημα αντίστροφης όσμωσης αλλά με το ειδικά κατασκευασμένο και μελετημένο σύστημα RObust PRO.

- Ιδανικό για light και για dark roast καφέ

- Εναρμονισμένο με βάση τις παραμέτρους του SCAE & SCAA

- Αποδοτικό για καφετέρειες (1,890 λίτρα ποιοτικό νερό / ημέρα)


To RObust PRO έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψην τις παραμέτρους για την ποιότητα του νερού που έχουν καθοριστεί με βάση το SCAE και SCAA (βλέπε πίνακα πιο πάνω). 

Ποιότητα νερού με το RObust PRO. Απλά είσαι μέσα!

- Hardness (ppm): 50,0-57,5 (SCAE: 17,0-85,0)

- pH: 6,7-7,3 (SCAE: 6,5-7,5)

- TDS, mg/L: 85 (SCAE: 75-150)

- Bicarbonates, ppm HCO3: 42,7 - 54,9 (SCAE: 42,7 - 54,9)


Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.karmawatercy.com/water-filters-horeca-gr


142 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page