• KARMA Water

Το νερό στα παλιά χρόνια: Η κεντρική βρύση του χωριού, η μεταφορά με τα γαϊδούρια και η στάμνα!

Ήταν μία διαδικασία και πρακτική που ακολουθείτο για την ικανοποίηση της βασικότερης ανάγκης, της ανάγκης για πόσιμο νερό. Μία πρακτική που συνεχίζεται ακόμη και στις μέρες μας, λίγο διαφοροποιημένη!


Παλιά στο χωριά δεν υπήρχε νερό σε κάθε σπίτι όπως σήμερα. Έτσι έπρεπε να παίρνουν τις στάμνες οι γυναίκες και να φέρνουν από τα πηγάδια και τις βρύσες. Οι τυχεροί που είχαν ζώα φόρτωναν τους τσίγκινους τενεκέδες και το μετέφεραν μεγαλύτερες ποσότητες.


Ήταν καθημερινός ο αγώνας για το νερό. Κάθε χωριό είχε την δική του βρύση στην πλατεία που έτρεχε γάργαρο καθαρό δροσερό νερό αλλά και πολλά πηγάδια που το καθένα πολλές φορές είχε την δική του ονομασία και θρυλική ιστορία.


(Πηγή: www.athensmagazine.gr)

Η σύγχρονη πρακτική κουβαλήματος

Στις μέρες μας, παρόλο που τα πηγάδια και οι πηγές στα χωριά και στις πόλεις έχουν επιμολυνθεί, κυρίως λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και όλα σχεδόν έχουν κλείσει, η πρακτική κουβαλήματος συνεχίζεται ακόμη και στις μέρες μας, λίγο διαφοροποιημένη!


Βλέπουμε καθημερινά να γίνεται αγορά και μεταφορά νερού από τους καταναλωτές για να καλύψουν την βασικότερη τους ανάγκη' το καθαρό πόσιμο νερό! Αυτό το κουβάλημα, η σπατάλη χρόνου και χρήματος παραπέμπει στην πρακτική του πηγαδιού και της στάμνας!


Κάποια στιγμή το νερό στο παγούρι και την μπουκάλα τελειώνει! Και όταν τελειώσει επικρατεί πανικός και δυσφορία! Πρέπει να τρέξουμε, να αγοράσουμε και να κουβαλήσουμε νερό στο σπίτι. Γιατί όμως αυτός ο πανικός; Είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πως ο άνθρωπος αντιδρά σε περιπτώσεις που νοιώθει το αίσθημα της στέρησης. Ένα αίσθημα που αν δεν ικανοποιηθεί αμέσως μεταβάλεται σε αίσθημα επιβίωσης και αυτοσυντήρησης. Και αυτό λόγω της έλλειψης και μη άμεσης πρόσβασης σε νερό, καθαρό νερό! Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον άνθρωπο.Ποια είναι η λύση;

Σήμερα, η λύση για καθαρό και ποιοτικό πόσιμο νερό στην βρύση είναι χωρίς αμφιβολία τα φίλτρα νερού. Κυρίως σε μεγαλουπόλεις όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει περιθώρια για άσκοπες και χρονοβόρες μετακινήσεις, οι άνθρωποι έχουν πλέον βρει την λύση στα συστήματα επεξεργασίας νερού. Αναλόγως των αναγκών της κάθε οικογένειας, γίνεται η σωστή επιλογή του φίλτρου νερού έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη για καθαρό και υγιεινό πόσιμο νερό κατευθείαν στην βρύση.

Τα πλεονεκτήματα πολλά!
 • Άμεσα φιλτραρισμένο πόσιμο νερό στη βρύση όλες τις ώρες,

 • Ανακούφιση από την πρόσβαση σε καθαρό και ποιοτικό νερό,

 • Πεντακάθαρό, ποιοτικό και υγιεινό νερό για όλη την οικογένεια,

 • Φιλτραρισμένο νερό για πλύσιμο φρούτων, λαχανικών και για μαγειρέμα,

 • Το κουβάλημα νερού γίνεται πλέον παρελθόν,

 • Αποφεύγεται η αγορά νερού,

 • Δεν γίνεται χρήση νερού το οποίο είναι αποθηκευμένο σε πλαστικό,

 • Μακροπρόθεσμα επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση σε χρήματα (μπορεί εύκολα να υπολογιστεί το κόστος αγοράς του νερού βάση των αναγκών της κάθε οικογένειας),

 • Το καθαρό, ποιοτικό και υγιεινό νερό δεν τελιεώνει ποτέ!

Δείτε εδώ τις λύσεις που θα σας προσφέρουν άμεση κάλυψη της ανάγκης σας για πεντακάθαρο νερό στη βρύση σας!


Αυτό είναι το νερό σας, πεντακάθαρο, υγιεινό και ποιοτικό! Νερό στη βρύση σας άμεσα, γρήγορα και χωρίς να τελειώνει ποτέ!


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Λεωφ. Αθαλάσσας 75, 

2012,Στρόβολος

Τηλ. 22375353

E-mail: nic.shop@karmawatercy.com 

Χάρτης Καταστήματος [+]  

ΛΕΜΕΣΟΣ

Αγίας Φυλάξεως 73,

3087,Λεμεσός

Τηλ. 25 355252 

E-mail: lim.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

ΠΑΦΟΣ

Λεωφ. Ελλάδος 38 & Ολύμπου,

8020,Πάφος 

Τηλ. 26222722

E-mail: paf.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon

© 1999-2021 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Πνευματική ιδιοκτησία

Αναγνωρίζετε ότι η KARMA Water Purification Systems Ltd κατέχει ή διαθέτει άδεια για όλους τους τίτλους και τα πνευματικά δικαιώματα εντός και του περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όλοι οι τίτλοι και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εντός και οποιουδήποτε αδειοδοτημένου περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον Ιστότοπο είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων περιεχομένου και ενδέχεται να προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους και συνθήκες πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας και υπόκεινται σε περιορισμούς χρήσης βάσει αυτών των νόμων ή συνθηκών.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον Ιστότοπο για πληροφορίες και / ή προσωπικούς ή / και εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των σελίδων αυτού του Ιστότοπου, αλλά μόνο για προσωπική ή / και εσωτερική χρήση της επιχείρησής σας, και υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε όλα τα πνευματικά δικαιώματα και άθικτες άλλες ειδοποιήσεις ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση, μετάδοση, μίσθωση, αντιγραφή ή χρήση του περιεχομένου αυτού του Ιστότοπου για δημόσιους ή εμπορικούς σκοπούς (εκτός από την εσωτερική επιχειρηματική χρήση).

 

Συμφωνείτε ότι δεν θα: (i) χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο για αναπαραγωγή, μετάδοση, προβολή ή διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε μέσο ή μέσω οποιασδήποτε μεθόδου χωρίς τη ρητή γραπτή άδεια της KARMA. (ii) αντιγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία, αλλαγή, προετοιμασία οποιασδήποτε παράγωγης εργασίας ή τροποποίηση με οποιοδήποτε τρόπο οποιουδήποτε περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή (iii) χρησιμοποιήστε τον ιστότοπό μας με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει αυτούς τους Όρους.