• KARMA Water

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά και γιατί;Το νερό δικαίως αποκαλείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πηγή ζωής. Καλύπτει το 70% της επιφάνειας της γης, το 50-60% του βάρους του ανθρώπου και το 90% των κυττάρων μας και σήμερα έχει την τιμητική του! Η σημασία του πόσιμου νερού και η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι σήμερα όσο ποτέ επίκαιρη.

Ο ρόλος και η σημασία του νερού στην καθημερινότητά μας

Σίγουρα έχετε ακούσει πως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό… γιατί όμως; Το νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρησή μας στη ζωή. Η μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στο σώμα μας, η αποβολή των άχρηστων ουσιών, η διατήρηση της θερμοκρασία του σώματος, η λίπανση των αρθρώσεων και η προστασία των οργάνων, η ρύθμιση της πίεσης του αίματος και η ομαλή λειτουργία της καρδιάς και των νεφρών είναι μόνο μερικές από αυτές.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά και γιατί;

Το νερό στο σώμα μας ακολουθεί έναν αέναο κύκλο καθημερινά. Σε φυσιολογικές συνθήκες κάθε ημέρα «χάνουμε» νερό μέσω του ιδρώτα, των ούρων, του γαστρεντερικού μας συστήματος, αλλά και μέσω της αναπνοής. Για αυτό είναι σημαντικό να αποκαθιστούμε κάθε του σταγόνα, ώστε τα υγρά στο σώμα μας να βρίσκονται σε ισορροπία. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) επαρκής θεωρείται η πρόσληψη 2,5 και 2 λίτρων νερού ημερησίως για ενήλικες άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, μέσω του πόσιμου νερού αλλά και άλλων ροφημάτων, όπως οι χυμοί, το γάλα, τα αναψυκτικά, το τσάι, καθώς και μέσω στερεών τροφίμων όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει ή κατά τη διάρκεια της άσκησης, καταστάσεις στις οποίες η εφίδρωση είναι μεγαλύτερη, η απώλεια νερού αυξάνεται με αποτέλεσμα να έχουμε ανάγκη από περισσότερα υγρά. Αντίστοιχα οι ανάγκες μας αυξάνουν σε παθολογικές καταστάσεις όπως οι γαστρεντερίτιδες (διάρροιες και εμετοί) ή ο πυρετός.

Κι αν δεν καταναλώσουμε νερό;

Αδυναμία, κόπωση, πονοκέφαλος, απώλεια συγκέντρωσης είναι ορισμένες από τις καταστάσεις που συνδέονται με την ήπια αφυδάτωση, όπου η απώλεια νερού αγγίζει μόλις το 1 με 2% του βάρους του σώματός μας. Στην περίπτωση δε των αθλητών, η αφυδάτωση μπορεί να «απειλήσει» τη διάκρισή τους αφού έχει φανεί ότι μειώνει την αθλητική απόδοση. Προσοχή! Το αίσθημα της δίψας δεν είναι η καλύτερη ένδειξη για την πρόσληψη νερού, αντίθετα αποτελεί «σήμα κινδύνου» καθώς μαρτυρά πως είμαστε ήδη αφυδατωμένοι.

Βάλτε το νερό στη ζωή σας!

Πρόσφατη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου σχετικά με την ενυδάτωση στην Ελλάδα έδειξε πως το 1/5 των γυναικών και το 35% των ανδρών προσλαμβάνουν λιγότερο νερό από την ποσότητα που συνιστά η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA). Και γεννάται η απορία… πως μπορούμε να βάλουμε το νερό στην καθημερινότητά μας; Το νερό αποτελεί την πρώτη μας επιλογή στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών μας... Ξέρατε όμως ότι… το 20% με 30% των ημερήσιων αναγκών μας καλύπτεται από στερεά τρόφιμα (π.χ. φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι, κ.α.) και το υπόλοιπο 70% με 80% μέσω του νερού, αλλά και άλλων υγρών μη αλκοολούχων ροφημάτων όπως το γάλα, οι χυμοί, ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά. Ξεκινώντας λοιπόν την ημέρα σας και με όπλο τη φαντασία φτιάξτε ένα νοητό ημερολόγιο υγρών ώστε να ελέγξετε εάν έχετε καταναλώσει αρκετά υγρά με σκοπό να πιάσετε το δικό σας προσωπικό στόχο ενυδάτωσης!


Δείτε πως νας εξασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα νερού

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

ΠΗΓΗ: http://www.nutrimed.gr/

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Λεωφ. Αθαλάσσας 75, 

2012,Στρόβολος

Τηλ. 22375353

E-mail: nic.shop@karmawatercy.com 

Χάρτης Καταστήματος [+]  

ΛΕΜΕΣΟΣ

Αγίας Φυλάξεως 73,

3087,Λεμεσός

Τηλ. 25 355252 

E-mail: lim.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

ΠΑΦΟΣ

Λεωφ. Ελλάδος 38 & Ολύμπου,

8020,Πάφος 

Τηλ. 26222722

E-mail: paf.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 1999-2020 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Πνευματική ιδιοκτησία

Αναγνωρίζετε ότι η KARMA Water Purification Systems Ltd κατέχει ή διαθέτει άδεια για όλους τους τίτλους και τα πνευματικά δικαιώματα εντός και του περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όλοι οι τίτλοι και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εντός και οποιουδήποτε αδειοδοτημένου περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον Ιστότοπο είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων περιεχομένου και ενδέχεται να προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους και συνθήκες πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας και υπόκεινται σε περιορισμούς χρήσης βάσει αυτών των νόμων ή συνθηκών.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον Ιστότοπο για πληροφορίες και / ή προσωπικούς ή / και εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των σελίδων αυτού του Ιστότοπου, αλλά μόνο για προσωπική ή / και εσωτερική χρήση της επιχείρησής σας, και υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε όλα τα πνευματικά δικαιώματα και άθικτες άλλες ειδοποιήσεις ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση, μετάδοση, μίσθωση, αντιγραφή ή χρήση του περιεχομένου αυτού του Ιστότοπου για δημόσιους ή εμπορικούς σκοπούς (εκτός από την εσωτερική επιχειρηματική χρήση).

 

Συμφωνείτε ότι δεν θα: (i) χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο για αναπαραγωγή, μετάδοση, προβολή ή διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε μέσο ή μέσω οποιασδήποτε μεθόδου χωρίς τη ρητή γραπτή άδεια της KARMA. (ii) αντιγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία, αλλαγή, προετοιμασία οποιασδήποτε παράγωγης εργασίας ή τροποποίηση με οποιοδήποτε τρόπο οποιουδήποτε περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή (iii) χρησιμοποιήστε τον ιστότοπό μας με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει αυτούς τους Όρους.