top of page

Οικιακά Συστήματα Φίλτρανσης

Η τοποθέτηση συστημάτων φίλτρανσης νερού στο σπίτι δεν είναι πλέον πολυτέλεια αλλά αποτελεί πρωταρχική ανάγκη!  Ειδικά σε καινούργιες κατοικίες / διαμερίσματα ή κατοικίες / διαμερίσματα που τυγχάνουν ανακαίνισης η τοποθέτηση συστημάτων φίλτρανσης νερού είναι αναγκαία.


Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Στην αγορά, υπάρχουν διάφορα είδη συστημάτων φίλτρανσης νερού τα οποία είναι κατασκευασμένα για συγκεκριμένη χρήση. Τα πιο διαδεδομένα συστημάτων φίλτρανσης είναι τα:

  • φίλτρα κατακράτησης ιζημάτων/στερεών,

  • φίλτρα ενεργού άνθρακα για κατακράτηση των χημικών ουσιών,

  • φίλτρα/μεμβράνες τα οποία καταπολεμούν το μικροβιολογικό φορτίο,

  • οι αποσκληρυντές νερού

  • φίλτρα ντους


Αναλόγως της ποιότητας του νερού στην κάθε περιοχή, μπορούν να τοποθετηθούν τα κατάλληλα συστήματα φίλτρανσης νερού.


Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζει ο καταναλωτής την προέλευση και τις πιστοποιήσεις που διαθέτει το κάθε φίλτρο. Οι ελάχιστες πιστοποιήσεις που εμείς ως ειδικοί αποδεχόμαστε έτσι ώστε να πούμε ότι ένα φίλτρο είναι καλό, είναι η πιστοποίηση NSF, WQA, WRAS. Μπορεί η πιστοποίηση να αφορά το ίδιο το φίλτρο ή τα υλικά που είναι κατασκευασμένο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Θεωρούμε ότι θα ήταν καλό οι καταναλωτές να μην εμπιστεύονται φίλτρα τα οποία δεν έχουν οποιεσδήποτε σημάνσεις για απόδειξη καλής ποιότητας. Πιθανόν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα ή ακόμη η διάρκεια ζωής τους να είναι ελάχιστη.


Τοποθέτηση Φίλτρων

Τα φίλτρα θεωρούμε ότι είναι αναγκαία να τοποθετούνται στο σπίτι και κυρίως σε καινούργιες κατοικίες ή κατοικίες που τυγχάνουν ανακαίνισης. Ο κύριος λόγος που το νερό χρειάζεται επεξεργασία πριν το χρησιμοποιήσουμε είτε ως πόσιμο, είτε στο ντους, είτε για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, πιθανόν να επιβαρυνθεί με διάφορους ρύπους. Επίσης, σε περιπτώσεις που υπάρχουν στερεά (ιζήματα), υψηλά επίπεδα αλάτων (σκληρότητα) θα πρέπει να αφαιρούνται.KARMA Προτεινόμενη Εγκατάσταση Συστημάτων Φίλτρανσης Οικίας
.pdf
Λήψη PDF • 3.98MB

Τι προτείνουμε


1. Σύστημα φίλτρανσης Στερεών / Ιζημάτων κεντρικής παροχής

Τοποθετείται αμέσως μετά τον μετρητή ("ρολόι") για κατακράτηση των ιζημάτων / στερεών υπολειμμάτων που πιθανόν να υπάρχουν στο νερό π.χ άμμος, λάσπη, σκουριές, χώμα.


Δείτε το φίλτρο εδώ


2. Σύστημα φίλτρανσης για το πόσιμο νερό

Τοποθετείται στην παροχή του πόσιμου νερού είτε κάτω από τον πάγκο (το πιο ιδανικό), είτε πάνω στον πάγκο. Υπάρχουν διάφορες μεθόδοι και τεχνολογίες φιλτραρίσματος από τις οποίες ο χρήστης θα πρεπει να επιλέξει βάση των δικών του αναγκών καθώς επίσης και της ποιότητας του νερού της περιοχής π.χ πολύ υψηλή σκληρότητα.


Δείτε λύσεις για το πόσιμο νερό εδώ


3. Θερμοψύκτης Νερού με Σύστημα φίλτρανσης

Αντί φίλτρου για πόσιμο νερό υπάρχει η λύση τοποθέτησης θερμοψύκτη νερού με φίλτρα. Τοποθετείται πάνω στον πάγκο και παρέχει φιλτραρισμένο νερό σε διαφορετικες θερμοκρασίες. Τα φίλτρα μπορούν να τοποθετηθούν κάτων από τον πάγκο και να ενωθούν και με την υφιστάμενη βρύση του πόσιμου νερού ή ξεχωριστό βρυσάκι.


Δείτε τους θερμοψύκτες εδώ


4. Αποσκληρυντής νερού

Ειδικά για τα Κυπριακά δεδομένα ο αποσκληρυντής νερού θεωρείται πολύ σημαντικό σύστημα επεξεργασίας λόγω του ότι σε αρκετές περιοχές το νερό είναι πολύ σκληρό. Τοποθετείται πριν από το ντεπόζιτο νερού για αφαίρεση της σκληρότητας (άλατα) με αποτέλεσμα την προστασία των διαφόρων επιφανειών και μηχανημάτων που χρησιμοποιούν νερό του ντεποζίτου π.χ. πλυντήρια, βρύσες, είδη υγιεινής κτλ.


Δείτε τους αποσκληρυντές εδώ


5. Φίλτρο ντους / νιπτήρα

Τοποθετείται στην ντουσιέρα ή στον νιπτήρα για κατακράτηση του χλωρίου.


Δείτε το φίλτρο εδώ


Επίσης προτείνουμε...

Να γίνεται καθαρισμός και απολύμανση της υδραυλικής εγκατάστασης και του ντεποζίτου νερού της κατικίας 1-2 φορές τον χρόνο.


Σημαντική Σημείωση: Το χλώριο ή οποιονδήποτε άλλο απολυμαντικό υγρό π.χ. Διοξείδιο του Χλωρίου, θα πρέπει να υπάρχει στις σωληνώσεις και στο ντεπόζιτα έτσι ώστε να προστατεύεται το νερό. Θα πρέπει να αφαιρείται πριν χρησιμοποιηθεί το νερό και όχι σε κεντρικό σημείο π.χ αφαίρεση χλωρίου με την τοποθέτηση φίλτρου ανθρακα μετά τον μετρηή (τελείως λανθασμένη πρακτική).


Η εταιρεία μας απαρτίζεται από επιστημονικό προσωπικό το οποίο έχει την δυνατότητα παροχής δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο δωρεάν τηλέφωνο 80 000 880 ή στα κατά Επαρχία καταστήματα:

  • Λευκωσία: 22375353

  • Λεμεσός:25355252

  • Πάφος:26222722

  • Λάρνακα: 22375353


Φίλτρα Νερού Κύπρος KARMA Water Filters
238 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Kommentare


bottom of page