• KARMA Water

Αφυδάτωση: Τόσο επικίνδυνη για την οδήγηση όσο η κατανάλωση αλκοόλ πριν από αυτή. Δείτε την έρευνα..Tο πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγεί κάποιος μεθυσμένος είναι γνωστό σε όλους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί, όμως, είναι ότι και η οδήγηση υπό αφυδάτωση, ακόμα κι αν αυτή είναι ήπια, οδηγεί στον ίδιο αριθμό ατυχημάτων όπως και όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ!


Αυτό ήταν το βασικό αποτέλεσμα μια νέας έρευνας άγγλων επιστημόνων, οι οποίοι μελέτησαν σε προσομοιωτή οδήγησης τις αντιδράσεις ανδρών οδηγών σε συνθήκες 2ωρης μονότονης οδήγησης, σε δύο διαφορετικές καταστάσεις ανάλογα με τα επίπεδα ενυδάτωσης. Το εντυπωσιακό εύρημα ήταν ότι οι οδηγοί που ήταν καλά ενυδατωμένοι έκαναν, κατά μέσο όρο, 47 σφάλματα κατά τη διάρκεια της 2ωρης οδήγησης, ενώ στους ήπια αφυδατωμένους οδηγούς, τα λάθη υπερ-διπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 101, με πιο συνηθισμένα την απότομη αλλαγή λωρίδων ή την καθυστερημένη χρήση του φρένου.


Αν πιστεύετε ότι αυτά δεν είναι πολλά ή σοβαρά λάθη, θα εκπλαγείτε από το τι βρήκαν οι ερευνητές. Σε αντίστοιχο αριθμό λαθών υποπίπτουν οι οδηγοί που οδηγούν μεθυσμένοι, και μάλιστα όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο, όπως τόνισαν και οι ίδιοι οι ερευνητές!


Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν η αφυδάτωση να είναι τόσο επικίνδυνη για την οδήγηση, η απάντηση είναι απλή. Τα χαμηλά επίπεδα υδάτωσης στο σώμα οδηγούν σε μειωμένη πνευματική λειτουργία και ελλειπή συγκέντρωση, και γι’ αυτό επηρεάζουν σημαντικά τα αντανακλαστικά μας στην οδήγηση. Μάλιστα, πρόσφατα έμαθα ότι στην πολεμική αεροπορία, οι πιλότοι δεν επιτρέπεται να πετάξουν αν την προηγούμενη ημέρα έχουν εκτεθεί στον ήλιο και είναι πιθανόν αφυδατωμένοι, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή τους στην πτήση (πνευματική και σωματική).


Το ευχάριστο είναι ότι το να είμαστε καλά ενυδατωμένοι δεν είναι δύσκολο. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η λήψη 200ml υγρών (1 ποτήρι δηλαδή) είναι αρκετή για να αποτρέψει τον διπλασιασμό των λαθών. Και ακόμα κι αν δεν είστε φανατικοί οπαδοί του νερού, η λήψη οποιουδήποτε ροφήματος (χυμός, γάλα, αναψυκτικό, τσάι, καφές, σόδα κτλ) μπορεί να σας ενυδατώσει, με εξαίρεση βέβαια τα αλκοολούχα ποτά, τα οποία όχι μόνο είναι επικίνδυνα για την οδήγηση αλλά επιπλέον επιδεινώνουν την αφυδάτωση!


Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να πίνετε κάτι πριν πιάσετε το τιμόνι, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκεί αυτό που θα πιείτε να μην έχει αλκοόλ!


Πηγή: www.nutrimed.gr

49 προβολές0 σχόλια

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Λεωφ. Αθαλάσσας 75, 

2012,Στρόβολος

Τηλ. 22375353

E-mail: nic.shop@karmawatercy.com 

Χάρτης Καταστήματος [+]  

ΛΕΜΕΣΟΣ

Αγίας Φυλάξεως 73,

3087,Λεμεσός

Τηλ. 25 355252 

E-mail: lim.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

ΠΑΦΟΣ

Λεωφ. Ελλάδος 38 & Ολύμπου,

8020,Πάφος 

Τηλ. 26222722

E-mail: paf.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 1999-2020 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Πνευματική ιδιοκτησία

Αναγνωρίζετε ότι η KARMA Water Purification Systems Ltd κατέχει ή διαθέτει άδεια για όλους τους τίτλους και τα πνευματικά δικαιώματα εντός και του περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όλοι οι τίτλοι και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εντός και οποιουδήποτε αδειοδοτημένου περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον Ιστότοπο είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων περιεχομένου και ενδέχεται να προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους και συνθήκες πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας και υπόκεινται σε περιορισμούς χρήσης βάσει αυτών των νόμων ή συνθηκών.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον Ιστότοπο για πληροφορίες και / ή προσωπικούς ή / και εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των σελίδων αυτού του Ιστότοπου, αλλά μόνο για προσωπική ή / και εσωτερική χρήση της επιχείρησής σας, και υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε όλα τα πνευματικά δικαιώματα και άθικτες άλλες ειδοποιήσεις ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση, μετάδοση, μίσθωση, αντιγραφή ή χρήση του περιεχομένου αυτού του Ιστότοπου για δημόσιους ή εμπορικούς σκοπούς (εκτός από την εσωτερική επιχειρηματική χρήση).

 

Συμφωνείτε ότι δεν θα: (i) χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο για αναπαραγωγή, μετάδοση, προβολή ή διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε μέσο ή μέσω οποιασδήποτε μεθόδου χωρίς τη ρητή γραπτή άδεια της KARMA. (ii) αντιγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία, αλλαγή, προετοιμασία οποιασδήποτε παράγωγης εργασίας ή τροποποίηση με οποιοδήποτε τρόπο οποιουδήποτε περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή (iii) χρησιμοποιήστε τον ιστότοπό μας με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει αυτούς τους Όρους.