5 καλά πράγματα που θα σας συμβούν αν πίνετε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάτε

June 19, 2017

Τα οφέλη του νερού είναι πολλά και γνωστά, αλλά το πρωινό ποτήρι νερού μπορεί να αποδειχτεί ένας απλός και ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για την υγεία σας και το προτείνουν πολλοί διατροφολόγοι

Δείτε τα οφέλη που θα αποκομίσετε αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε μια απλή συνήθεια: να πίνετε περίπου 450 ml ή μισό λίτρο νερού αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί και πριν φάτε πρωινό ή πιείτε καφέ.

Ενεργοποίηση μεταβολισμού

Έχει αποδειχτεί πως ένα μεγάλο και απαραίτητα δροσερό ποτήρι νερού μετά το ξύπνημα αυξάνει τον μεταβολισμό σας μέχρι και 24%.

 

Άμεση ενυδάτωση

Μπορεί να μην νιώθετε αίσθημα δίψας αμέσως μόλις ξυπνάτε αλλά η αλήθεια είναι πως το σώμα σας “διψάει” και έχει αφυδατωθεί, επειδή δεν έχετε πιει νερό για περίπου 7-8 ώρες κατά τη διάρκεια του ύπνου


Αποτοξίνωση

Η πρόσληψη υγρών βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Η κατανάλωση υγρών αμέσως μετά το ξύπνημα ενισχύσει αυτήν τη λειτουργία.


Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία

Ο εγκεφαλικός ιστός περιέχει 75% νερό. Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί πλήρως, όταν δεν είναι σωστά ενυδατωμένος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αισθάνεστε εξαντλημένοι, να έχετε αυξημένη κόπωση, ή μεταβολές της ψυχικής σας διάθεσης.


Μειωμένη όρεξη

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα χάνουν 2-3 κιλά σε μια περίοδο τριών μηνών. Το νερό γεμίζει το στομάχι με μια ουσία που έχει 0 θερμίδες, ενώ σας κάνει αν αισθάνεστε πλήρεις. Το να πίνετε αρκετό νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

 

 

Πηγή: http://mag.sigmalive.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

ΘΕΡΜΟΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ - Η νέα τάση για ζεστό και κρύο φιλτραρισμένο νερό

August 6, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload