top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

Αλκαλικό νερό για αδυνάτισμα και πρόληψη της κόπωσης


Αλκαλικό Νερό Φίλτρα Νερού KARMA Water Filters
Είναι απαραίτητο να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο και το pH του σώματός ισορροπημένο σε βέλτιστα επίπεδα. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε και τα δυο με αλκαλικό νερό.

Γνωρίζετε τα οφέλη του να καταναλώνετε αλκαλικό νερό σε καθημερινή βάση;


Η καθημερινή κατανάλωση νερού είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Ένα μεγάλο μέρος του σώματός σας αποτελείται από νερό και είναι απαραίτητο για να μπορούν τα όργανά σας να διεξάγουν σωστά τις λειτουργίες τους.


Συνιστάται η κατανάλωση 6 με 8 ποτηριών νερού την ημέρα προκειμένου να διατηρείται το σώμα ενυδατωμένο σε κατάλληλα επίπεδα και να προλαμβάνεται η ανάπτυξη ασθενειών.

Μερικές φορές αυτό το υγρό δεν αρκεί από μόνο του και χρειάζεται λίγη αλκαλικότητα για να μπορέσει να ρυθμίσει το pH του σώματος.



Υπάρχουν ορισμένα ροφήματα που κυκλοφορούν στα σουπερμάρκετ που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν αυτό το όφελος. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι σας με βιολογικά υλικά.


Με αυτή τη θεραπεία όχι μόνο θα μειώσετε τα επίπεδα οξύτητας στο σώμα σας αλλά θα του προσφέρετε και μια ποικιλία ωφέλιμων συστατικών.


Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για να φτιάξετε αυτή τη θεραπεία που είναι οικονομική και υγιεινή.


Δώστε προσοχή!



Γιατί πρέπει να πίνω αλκαλικό νερό;

Πριν σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάχνετε μόνοι σας αλκαλικό νερό στο σπίτι, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τα οφέλη του και γιατί πρέπει να το πίνουμε αρκετές φορές την εβδομάδα.


Για να ξεκινήσουμε, το pH του σώματος μετράται σε μια κλίμακα από το 0 έως το 14, με το 7 ως ουδέτερο. Όταν είναι πάνω από το 7 θεωρείται αλκαλικό ενώ όταν είναι κάτω από το 7 θεωρείται όξινο.


Θεωρείται ότι για να παραμένει το σώμα μας υγιές, το pH θα πρέπει να είναι μεταξύ του 7,35 με 7,45.


Το πρόβλημα είναι ότι η διατροφή μας γίνεται όλο και πιο όξινη. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των τροφών που καταναλώνουμε τακτικά μπορεί να αλλάξει αυτά τα επίπεδα.


Κατά συνέπεια, τα όργανα αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν αυτές τις λειτουργίες. Όταν αυξάνονται τα επίπεδα των τοξινών, οι ιστοί αρχίζουν να επιδεινώνονται και εμφανίζονται σοβαρές ασθένειες.


Στην πραγματικότητα, η οξύτητα μπορεί να προκαλέσει τη νέκρωση ορισμένων κυττάρων και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προωθήσει τη μετατροπή τους σε καρκινικά.


Γι’ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες και να πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι αλκαλικό νερό την ημέρα.


Αυτό το ρόφημα προωθεί την αποβολή των όξινων άχρηστων προϊόντων και εξισορροπεί το pH του αίματος για την κατάλληλη οξυγόνωση των κυττάρων.

Η τακτική κατανάλωσή του αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης του σώματός σας, μειώνει την κόπωση και προλαμβάνει τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.



Πώς μπορώ να φτιάξω αλκαλικό νερό στο σπίτι;

Μπορείτε να φτιάξετε αλκαλικό νερό αναμειγνύοντας ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, με λεμόνι και αποσταγμένο νερό. Προσφέρει καλές ποσότητες βιταμίνης C, βιοφλαβονοϊδών, πηκτίνης και βασικών μεταλλικών στοιχείων που προστατεύουν το ανοσοποιητικό, το πεπτικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.


Περιέχει επίσης αιθέρια έλαια όπως λιμονένιο και άλφα θουιόνη. Η αντιοξειδωτική τους δράση βοηθά στην ελαχιστοποίηση της αρνητικής δράσης των ελεύθερων ριζών.

Η συνεπής κατανάλωσή του βοηθά στην υγιεινή απώλεια βάρους, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και καταπραΰνει την ένταση του πονοκέφαλου.


Βοηθά επίσης στην αύξηση των σωματικών και πνευματικών επιπέδων ενέργειας, περιορίζοντας τα συμπτώματα του στρες και της ευερεθιστότητας.


Έχει εύκολη προετοιμασία και τα συστατικά του θα μπορέσετε να τα βρείτε σε οικονομικές τιμές σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.


Υλικά

1 βιολογικό λεμόνι

1 κουταλιά του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

2 λίτρα αποσταγμένο νερό


Προετοιμασία

Πλένετε το λεμόνι με λίγο νερό και μηλόξυδο για να το απολυμάνετε.

Έπειτα το κόβετε σε φέτες και το προσθέτετε σε μια κανάτα με δυο λίτρα αποσταγμένο νερό.

Προσθέτετε το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Το αφήνετε να σταθεί όλο το βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου.

Το επόμενο πρωί, πίνετε ένα με δυο ποτήρια μισή ώρα πριν το πρωινό σας γεύμα.



Να θυμάστε!

Αυτό το αλκαλικό ρόφημα δεν συνιστάται για όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση.


Η δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τρεις ημερησίως καθώς η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει την υπεραλκαλοποίηση του σώματος.

Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να πίνετε 6 ποτήρια νερό την ημέρα. Επίσης πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και να ασκείστε τακτικά.


Θα πρέπει επίσης να μειώσετε την ποσότητα του γρήγορου φαγητού και των κονσερβοποιημένων προϊόντων που καταναλώνετε καθώς αποτελούν πιθανές πηγές τοξινών.


Πηγή: www.meygeia.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.



Διαβάστε Επίσης












254 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page