top of page
  • Εικόνα συγγραφέαKARMA Water

7 αποτοξινώσεις για εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό, για να Ξεκινήσετε σήμερα!

Έγινε ενημέρωση: 12 Απρ 2021



Για να καλύψετε τη γεύση της μαγειρικής σόδας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού, το οποίο επίσης βοηθάει στην αποκατάσταση του φυσιολογικού pH του οργανισμού σας και εξασφαλίζει επιπλέον βιταμίνες.


7 αποτοξινώσεις για εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό. Όπως ήδη γνωρίζετε, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας υγιή είναι να έχετε τη σωστή ισορροπία αλκαλίων και οξέων στο αίμα σας.


Οποιαδήποτε μικρή μεταβολή σε αυτά τα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στο σώμα. Για παράδειγμα, οι γιατροί θα σας πουν ότι, αν το pH του αίματος σας πέσει κάτω από 7,35, η ισορροπία του αλλάζει και γίνεται υπερβολικά όξινο.


Αυτό μπορεί να κάνει το νευρικό σας σύστημα υπερβολικά ευαίσθητο, να αυξήσει τον κίνδυνο να παρουσιάσετε ορισμένες ασθένειες, ακόμα και να προκαλέσει σημαντική κόπωση που εμφανίζεται απροειδοποίητα.

Για το λόγο αυτό συνιστούμε να βελτιώσετε τη διατροφή σας και να κάνετε τις παρακάτω αποτοξινωτικές θεραπείες με βάση το νερό για εξισορρόπηση του pH.


1. Αποτοξίνωση για την εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό και φρέσκια μέντα


Είναι γευστική και δροσιστική. Το νερό και η μέντα είναι ένας υγιεινός συνδυασμός που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τα δύο λίτρα που συνιστώνται την ημέρα.

Μια σημαντική συμβουλή είναι να αποφεύγετε να πίνετε όλο το νερό μονομιάς. Είναι πολύ καλύτερο να πίνετε το νερό λίγο-λίγο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι το στομάχι σας δεν γεμίζει και η χώνεψη γίνεται ευκολότερη.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τι μπορεί να κάνει το νερό με μέντα για το σώμα σας:

  • Η μέντα βοηθάει στην προαγωγή της υγιούς πέψης.

  • Η τακτική κατανάλωση νερού με μέντα προάγει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από την τροφή σας.

  • Συνεισφέρει στην εξισορρόπηση του pH σας με φυσικό, εύκολο τρόπο.

  • Το νερό με μέντα μειώνει το φούσκωμα και τα αέρια.

2. Αποτοξίνωση για την εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό και μέλι

Όταν πίνετε ένα φλιτζάνι νερό με μία κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια) διαλυμένη σε αυτό, ωφελείστε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας -και θα προσέξετε μια αλλαγή στο πώς αισθάνεστε μετά από μόλις μερικές εβδομάδες:

  • Το μείγμα νερού και μελιού ικανοποιεί τη λαχτάρα σας για γλυκά, έτσι αποτελεί μια καλή επιλογή όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε.

  • Συμβάλλει στη μείωση του πόνου που οφείλεται στην αρθρίτιδα. Όπως ήδη γνωρίζετε, το μέλι αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό αντιβιοτικό, που εξαλείφει τις τοξίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  • Αν το πίνετε σε τακτική βάση, θα προσέξετε ότι παρουσιάζετε λιγότερη φλεγμονή.

  • Το νερό με μέλι σάς δίνει ενέργεια ενώ συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του σώματός σας.

3. Αποτοξίνωση για την εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό και λεμόνι


Ένα απλό ποτήρι ζεστό νερό με το χυμό από μισό λεμόνι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς να προσθέσετε τίποτε άλλο… ξέρετε πόσο καλό μπορεί να είναι αυτό για σας, αν το πίνετε κάθε μέρα με άδειο στομάχι;

  • Είναι εξαιρετικό για την εξισορρόπηση του pH σας.

  • Βελτιώνει την πέψη και σας επιτρέπει να απορροφήσετε καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες.

  • Προάγει την αποβολή των περιττών υγρών.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  • Καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή.

  • Εξασφαλίζει ενέργεια και επιπλέον βιταμίνες.

4. Αποτοξίνωση για την εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό και μηλόξυδο


Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι ενοχλούνται από τη γεύση του, όταν αρχίσετε να αισθάνεστε τις ωφέλειες του νερού με μηλόξυδο ίσως αλλάξετε γνώμη. Είστε έτοιμοι να μάθετε τι μπορεί να κάνει αυτός ο απλός συνδυασμός για σας;

  • Χάρη στα απαραίτητα αμινοξέα που περιέχει, το νερό με μηλόξυδο βελτιώνει την πέψη. Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε φτάσει σε ηλικία στην οποία τα στομαχικά υγρά που παράγει φυσικά το σώμα σας δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά, κάτι που σημαίνει ότι δυσκολεύεστε λίγο περισσότερο να χωνέψετε την τροφή σας.

  • Αν πίνετε λίγο μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό μετά το γεύμα, θα εκπλαγείτε με το πόσο αυτό βοηθάει την πέψη σας.

  • Επιπλέον, εξισορροπεί το pH του σώματός σας και βελτιώνει τη συνολική υγεία σας.

5. Αποτοξίνωση για την εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό και μαγειρική σόδα

Μπορείτε να κάνετε πολλά για την υγεία σας απλώς πίνοντας ένα φλιτζάνι νερό (200 ml) αναμεμειγμένο με 2 γραμμάρια μαγειρική σόδα και λίγο χυμό λεμονιού, τρεις φορές την εβδομάδα.

  • Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξισορροπήσετε το pH σας.

  • Αν και δεν υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό, θεωρείται ότι το νερό με μαγειρική σόδα μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη ορισμένων τύπων όγκων. Ανεξαρτήτως αυτού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μαγειρική σόδα εξασφαλίζει πολλές ωφέλειες και η κατανάλωσή της σε τακτική βάση δεν κάνει κακό.

  • Υποστηρίζει την καλύτερη λειτουργία των νεφρών σας καθώς αυτά φιλτράρουν το αίμα σας.

  • Βελτιώνει την πέψη.

6. Αποτοξίνωση για την εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό και κανέλα

Δοκιμάστε να πίνετε ένα φλιτζάνι νερό με τρία γραμμάρια τριμμένη κανέλα. Αποτελεί μια θαυμάσια στρατηγική για τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να πίνετε ένα ποτήρι από έγχυμα κανέλας το πρωί, με λίγο μέλι για να το γλυκάνετε. Είναι πολύ γευστικό! Μια άλλη ιδέα είναι να βάλετε ένα ξυλάκι κανέλας σε ένα μπουκάλι νερό για να το αρωματίσετε.


7. Αποτοξίνωση για την εξισορρόπηση του pH με βάση το νερό και γαρίφαλο

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρα γαρίφαλα σε οποιοδήποτε παντοπωλείο ή σε κατάστημα φυσικών τροφών. Πέρα από το γεγονός ότι το γαρίφαλο αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο μπαχαρικό που πρέπει να έχετε το ντουλάπι σας, είναι επίσης εξαιρετικό για την υγεία σας.

Ίσως εκπλαγείτε από όλες τις ωφέλειες που μπορεί να εξασφαλίσει το γαρίφαλο:

  • Εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

  • Ανακούφιση από τον πόνο.

  • Καταπολέμηση των βακτηρίων.

  • Ενίσχυση της εγρήγορσης.

  • Ήπιο διεγερτικό.

  • Καταπολεμά τους σπασμούς και τις κράμπες.

Για να αξιοποιήσετε τις πολλές ωφέλειες του γαρίφαλου, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε πέντε γαρίφαλα στο μπουκάλι του νερού σας.


Όπως βλέπετε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε την κατανάλωση νερού πιο διασκεδαστική και πιο υγιεινή ενώ εξισορροπείτε το pH του σώματός σας.

Τώρα λοιπόν… ποιο θα διαλέξετε; Όλα; Γιατί όχι! Επιλέξτε εκείνο που θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού σας και στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ξεκινήστε σήμερα!



ΣΗΜΕΙΩΣΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.


 

Πηγή: www.meygeia.gr

804 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page