Διαταραχές που θεραπεύονται πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα

Ενημερώθηκε: πριν 6 μέρες


Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στο γεγονός πως πίνοντας νερό με άδειο στομάχι θα επωφεληθούμε περισσότερο από το να το κάνουμε κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Έτσι, δε θα επέμβει στην πεπτική διαδικασία.


Γνωρίζατε ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε ή να θεραπεύσουμε αρκετές διαταραχές της υγείας πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα;

Μας έχουν πει πολλές φορές ότι θα πρέπει να το κάνουμε, γιατροί, διατροφολόγοι, φίλοι ή συγγενείς. Ωστόσο, συνεχίζει να μας φαίνεται δύσκολο να είμαστε συνεπείς.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα σας αναφέρουμε όλα τα προβλήματα υγείας τα οποία θα έβγαιναν απ’ τη ζωή μας αν πίναμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.


Θα εκπλαγείτε!


Τι μπορούμε να θεραπεύσουμε πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα;


Δυσκοιλιότητα

Σε πολλές περιπτώσεις, η δυσκοιλιότητα μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη ενυδάτωσης. Αυτό ισχύει κυρίως αν η διατροφή μας είναι πλούσια σε ίνες.

 • Πίνοντας περισσότερο νερό, διευκολύνουμε την εντερική κινητικότητα.

 • Αν τα κόπρανά σας είναι στρογγυλά, στεγνά και μικρά, είναι πιθανό πίνοντας περισσότερο νερό να μπορούσατε να ξεπεράσετε τη δυσκοιλιότητα χωρίς την ανάγκη χρήσης καθαρτικών.

> ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού


Προβλήματα με το δέρμα

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα δερματολογικά προβλήματα όπως είναι η ακμή, οι ακαθαρσίες, το έκζεμα ή η ξηρότητα απλά πίνοντας περισσότερο νερό πέραν απ’ όταν γευματίζετε.

Το νερό βοηθά να εξάγετε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα. Εξαρτώμενοι από τη γενετική σας προδιάθεση και άλλους παράγοντες, οι τοξίνες αυτές μπορούν να φύγουν από το σώμα σας μέσω των πόρων του δέρματός σας.


Πίνοντας νερό, διευκολύνουμε την αποβολή τοξινών μέσω των ούρων.


> ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού


Πέτρες στα νεφρά

Η πρώτη συμβουλή που δίνουν οι γιατροί για την αποτροπή εμφάνισης πετρών στα νεφρά είναι να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερού, χαμηλό σε νάτριο, καθημερινά.

Έτσι, μπορείτε ν’ αυξήσετε τη διαδικασία της ούρησης. Επιπλέον, αποτρέπετε την σταδιακή κρυσταλλοποίηση των πετρών. Κατ’ επέκταση, τις εξουδετερώνετε σταδιακά και με φυσικό τρόπο.

Όσοι έχουν την προδιάθεση να υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά εξαιτίας οικογενειακού ιστορικού ή προσωπικού ιστορικού θα πρέπει να πάρουν στα σοβαρά αυτή τη συμβουλή.


> ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού


Παραπανίσιο βάρος

Το νερό σας βοηθά να χάσετε κιλά για πολλούς λόγους:

 • Πρώτα απ’ όλα, σας βοηθά να εξουδετερώσετε τα κατακρατούμενα υγρά τα οποία συσσωρεύονται στο σώμα σας και προκαλούν την αύξηση βάρους.

 • Επίσης, επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο καίτε θερμίδες.

 • Επιπροσθέτως, βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών.

 • Σας διευκολύνει επίσης να καθαρίσετε το έντερό σας.

 • Μειώνει την όρεξή σας και το “άγχος” να τσιμπολογάτε.

 • Τέλος, αυξάνει την εφίδρωση και έτσι την αποβολή τοξινών και υγρών.

> ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού


Υψηλή πίεση

Όσοι ανησυχούν επειδή υποφέρουν από υψηλή πίεση θα πρέπει να γνωρίζουν κάτι σημαντικό. Αν συνηθίσουν στο να πίνουν νερό, σε μικρές ποσότητες, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορέσουν να ρυθμίσουν την πίεσή τους χωρίς να χρειάζεται να παίρνουν φάρμακα.


Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αυξάνεται η συχνότητα ούρησης.

Όμως, θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή χαμηλή σε νάτριο, όπως επίσης και ν’ αποφεύγετε το άγχος και τη νευρικότητα.


> ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού


Γήρανση

Η γήρανση είναι αποτέλεσμα της ζημιάς που προκαλούν στο σώμα οι ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο, μεταξύ άλλων παραγόντων, χαρακτηρίζεται και από μια σταδιακή απώλεια νερού από το σώμα.


Τα νεογέννητα μωρά έχουν έως και 80% νερό, ενώ στην εφηβεία πέφτει στο 70% και στους ηλικιωμένους μπορεί να φτάσει ακόμη και το 60%.

Έτσι, το να πίνετε νερό βοηθά στην επιβράδυνση της αφυδάτωσης και της διαδικασίας της γήρανσης.


Αρχικά, αυτό γίνεται εξωτερικά αποτρέποντας την εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος. Επιπλέον, γίνεται και εσωτερικά αποτρέποντας τη γήρανση των κυττάρων. Η γήρανση είναι εκείνη η οποία μας προδιαθέτει να υποφέρουμε από χρόνιες και εκφυλιστικές ασθένειες.


> ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύσεις φιλτραρίσματος του νερού

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.


Πηγή: www.meygeia.gr

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Λεωφ. Αθαλάσσας 75, 

2012,Στρόβολος

Τηλ. 22375353

E-mail: nic.shop@karmawatercy.com 

Χάρτης Καταστήματος [+]  

ΛΕΜΕΣΟΣ

Αγίας Φυλάξεως 73,

3087,Λεμεσός

Τηλ. 25 355252 

E-mail: lim.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

ΠΑΦΟΣ

Λεωφ. Ελλάδος 38 & Ολύμπου,

8020,Πάφος 

Τηλ. 26222722

E-mail: paf.shop@karmawatercy.com

Χάρτης Καταστήματος [+]

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon

© 1999-2021 KARMA Water Purification Systems Ltd. All Rights Reserved.

Πνευματική ιδιοκτησία

Αναγνωρίζετε ότι η KARMA Water Purification Systems Ltd κατέχει ή διαθέτει άδεια για όλους τους τίτλους και τα πνευματικά δικαιώματα εντός και του περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο. Όλοι οι τίτλοι και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εντός και οποιουδήποτε αδειοδοτημένου περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον Ιστότοπο είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων περιεχομένου και ενδέχεται να προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους και συνθήκες πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας και υπόκεινται σε περιορισμούς χρήσης βάσει αυτών των νόμων ή συνθηκών.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον Ιστότοπο για πληροφορίες και / ή προσωπικούς ή / και εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των σελίδων αυτού του Ιστότοπου, αλλά μόνο για προσωπική ή / και εσωτερική χρήση της επιχείρησής σας, και υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείτε όλα τα πνευματικά δικαιώματα και άθικτες άλλες ειδοποιήσεις ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση, μετάδοση, μίσθωση, αντιγραφή ή χρήση του περιεχομένου αυτού του Ιστότοπου για δημόσιους ή εμπορικούς σκοπούς (εκτός από την εσωτερική επιχειρηματική χρήση).

 

Συμφωνείτε ότι δεν θα: (i) χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο για αναπαραγωγή, μετάδοση, προβολή ή διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε οποιοδήποτε μέσο ή μέσω οποιασδήποτε μεθόδου χωρίς τη ρητή γραπτή άδεια της KARMA. (ii) αντιγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία, αλλαγή, προετοιμασία οποιασδήποτε παράγωγης εργασίας ή τροποποίηση με οποιοδήποτε τρόπο οποιουδήποτε περιεχομένου που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή (iii) χρησιμοποιήστε τον ιστότοπό μας με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει αυτούς τους Όρους.